OKJ élelmezés vezető képzés

OKJ 52 811 01 // Teljes szakképzés //  5 hónap  //  kedvezmények elérhetők

OKJ élelmezés vezető képzés és végzettség által képes leszel:

  • összetételük alapján megállapítani az élelmiszerek és ételek szervezetre gyakorolt hatását
  • népszerűsíteni az egészséges táplálkozást, a táplálkozási ajánlások alapján
  • meghatározni a különböző korcsoportok étrendjét a táplálkozási ajánlások, a tápanyagszükséglet, a szakmai szempontok és a hatályos jogszabályok figyelembe vételével,
  • kiszámolni az ételek energia-, zsír-, telített zsírsav-, fehérje-, szénhidrát-, cukortartalmát, számított sótartalmát, valamint az élelmiszerek jelöléséről szóló jogszabályban meghatározott allergén összetevőket hagyományosan és tápanyag számítási szoftver segítségével
  • dönteni az élelmiszerek összetétele szerinti felhasználásáról a különböző korcsoportok ellátása során
  • az ellátottak egészségi és szociális helyzetének ismeretében a megfelelő élelmezés megvalósítására,
  • meghatározni és alkalmazni a korszerű ételkészítési technológiákat
  • értelmezni a táplálkozásfüggő betegségek jellemzőit, és megelőzésének módját
  • követni és alkalmazni a dietetikus szakmai utasításait,
  • felismerni és a jellegük szerint a diétára jellemző előírások alapján felhasználni vagy kikerülni az allergéneket tartalmazó élelmiszereket
  • irányítani a napi élelmezési feladatokat,
  • megszervezni, irányítani és ellenőrizni az élelmezési ellátás tevékenységeit, figyelembe véve a helyi specialitásokat
  • a jogszabályi előírásoknak megfelelően elkészíteni az anyaghányad-nyilvántartó lapot
  • meghatározni az élelmezési üzem működésének tárgyi, személyi feltételeit
  • az élelmezési üzem gazdaságos üzemeltetéséhez szükséges gépek, berendezések használatára és azok működésének betanítására
  • az áruforgalom és a termelés irányítására, ellenőrzésére
  • az élelmezési üzem gazdaságos működtetésére
  • gazdasági számítások elvégzésére, (költségvetés, költségelszámolás, anyagkiszabás, térítési díjak, stb.)
  • nyersanyag nyilvántartás vezetésére és ellenőrzésére
  • előírásoknak megfelelő dokumentáció hagyományos és elektronikus elvégzésére
  • kialakítani a tevékenységi körében végzett vagyontárgyak, alapanyagok, eszközök, berendezések megóvására irányuló tevékenységet, azokkal való anyagi elszámolást
  • irányítani a leltározást, probléma esetén annak hatékony és gyors kivizsgálására
  • a vonatkozó munka- és tűzvédelmi és higiénés szabályok betartására és betartatására
  • alkalmazni a dolgozók foglalkoztatására vonatkozó jogszabályokat
  • értelmezni a szervezeti egységre és működésre vonatkozó előírásokat
  • együttműködni munkatársaival, a dietetikussal és a diétás szakáccsal
  • értelmezni és alkalmazni az élelmiszer-biztonsági előírásokat
  • felkészülni a szakhatóságok ellenőrzésére, és segíteni azok munkáját
  • a vezetői kompetenciák érvényesítésére
  • a kötelező továbbképzéseken elsajátított ismereteket alkalmazni

Miért nálunk?


  • Valódi oktatás mellett valós tudásanyagot közvetítünk így piacképes tudás birtokában leszel, amit nem csak Magyarországon tudsz hasznosítani, hanem külföldön is. Az OKJ élelmezés vezető szakmai képzés elméleti és gyakorlati anyagai valódi szakemberektől származnak, így hiteles tudást biztosítanak.
  • Átlátható képzési kompetenciák és gyors szakmai elméleti tananyag online közvetítésének köszönhetően sokkal gyorsabban és könnyebben lehet tanulni, csoporttársaktól és tanároktól segítséget kérni, mivel komplex online oktatási rendszeren keresztül történik a képzés.
  • Eredmény és vizsga garancia - Online oktatási rendszerünk segít, mert figyeli az elakadást, a rendszerbe történő belépéseid, hogy mikor és hol tartasz, és ha valahol megakadnál, a tanár azonnal tud segíteni.
  • Állás - a tanfolyam elvégeztével segítünk állás meghallgatásokkal és elősegítjük a közvetítést is.

Kik jelentkezhetnek OKJ élelmezés vezető szakmai képzésre?


  • Már a középfokú végzettségtől (érettségi) részt vehetsz a képzésen
  • Legalább 18 éves kort betöltött magyar állampolgár
  • Ha az orvos a szakmai egészségügyi alkalmasságot megfelelőnek látja a élelmezés vezető munkakör betöltésére
  • Érvényes egészségügyi kiskönyv

Élelmezés vezető OKJ szám:  52 811 01 Tantárgyak és modulok


11562-16Táplálkozástudomány ismeretek
11629-16Élelmezéstervezés
11627-16Élelmezési menedzsment
11563-16Minőségbiztosítás a közétkeztetésben
11565-16Irányított közétkeztetés gyakorlat
11498-12Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
11499-12Foglalkoztatás II.

Milyen költségek vannak?

A teljes OKJ élelmezés vezető képzési díj tartalmazza az oktatási rendszer használati díjat, gyakorlati oktatók díja, nyersanyag költség, tanárok díja,  illetve a beiratkozási díjat; Nem tartalmazz a vizsgadíjat, az külön tétel.

A vizsgadíj tartalmazza a vizsgaelnök költségét, vizsgabizottsági tagok költsége, bizonyítvány.

Képzési idő 5 hónap
Teljes képzési díj 200.000 Forint
Beiratkozási díj 80.000 Forint

*Részletfizetés esetén

(Beiratkozási díj + havidíj)

24.000 Forint / hó
Vizsgadíj 50.000 Forint

Milyen kedvezmények lehetségesek OKJ élelmezés vezető képzés esetén?


  • Részletfizetési lehetőség az OKJ élelmezés vezető tanfolyam ideje alatt.
  • GYED-en, GYES-en lévő kismama hallgatóink részére 10% a képzési díjból (az OKJ élelmezés vezető képzés indulásakor a kedvezményre jogosító dokumentumok bemutatása szükséges)
  • Teljes egyösszegű fizetéskor - ezt meg kell jelölni a jelentkezési lapon - a képzési díjból 10% kedvezményt tudunk biztosítani
  • Visszatérő tanulóink részére 10% az oktatási díjából (ha valamely Online-iskola képzésen már sikeres vizsgát tett)